دکتر دهقانی در مراسم چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی؛

جهاددانشگاهی باید زیست‌بوم رشد و نمو نخبگانی باشد

۰۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۰۷:۴۷ کد : ۴۶۸۱۵ عمومی پژوهش و فناوری
جهاددانشگاهی باید زیست‌بوم رشد و نمو نخبگانی باشد

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رییس جهاددانشگاهی در مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و تقدیر از جهادگران نمونه کشوری گفت: جهاددانشگاهی باید زیست‌بوم رشد و نمو نخبگانی باشد که به نوآوری و خدمت و کار برای خدا، شور و علاقه دارند.

به گزارش ایسنا، مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و تقدیر از جهادگران نمونه کشوری، صبح سه‌شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۱ با حضور دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رییس جهاددانشگاهی و جمعی از جهادگران این نهاد در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در آیین چهل و دومین سالگرد جهاددانشگاهی گفت: به واسطه تقارن سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی با ایام سوگواری سیدالشهدا، این مراسم امروز برگزار می‌شود. وی با اشاره به کلیپی که در این مراسم پخش شد، تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی، کارِ گروهی در حوزه علم توسط جهاددانشگاهی معنا گرفت‌. این جمله در این کلیپ گفته شد که جمله بسیار ارزشمندی است: جهاددانشگاهی توانسته است الگوی مناسب در حوزه فناوری، نوآوری و اندیشه باشد. این نهاد به نحوی عمل کرده است که یک الگوی مناسب در حوزه علم نافع باشد.

وی ادامه داد: حرکت جهاددانشگاهی با برخی از مجموعه‌ها که مأموریت مشابه دارند، تفاوت دارد. این پرسش مطرح می‌شود که تفاوت حرکت جهاددانشگاهی با سایر مجموعه‌ها چیست؟ اگر به این پرسش به درستی پاسخ داده نشود، دچار اشتباه می‌شویم. اگر به این پرسش به درستی پاسخ داده نشود، با مجموعه‌هایی که مأموریت مشترک دارند، دچار موازی‌کاری می‌شویم.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه تفاوت جهاددانشگاهی در دو کلمه "جهاد" و "دانشگاه" نهفته است، اظهار کرد: هر تلاش و کوششی را نمی‌توان جهاد نامید؛ جهاددانشگاهی ۳ ویژگی شاخص دارد. پرتلاش بودن از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است. جهاد باید ایثارگرانه باشد، یعنی اینکه شخص با تلاش‌های خود برای دیگران از خودگذشتگی می‌کند. ایثار باید در کانون توجه قرار گیرد؛ ایثار یعنی حرکت پرتلاش خستگی‌ناپذیر که برای دیگران است.

رئیس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: هرکسی که برای خانواده‌اش زحمت می‌کشد، مانند یک مجاهد است. طبق بیانات رهبری، جهاد به معنای برداشتن یک مانع است. وقتی مسیری بدون مانع و همه امکانات در اختیار باشد، جهاد معنا ندارد. به گفته شهید مقدم، فقط انسان‌های ضعیف به اندازه امکانات در دسترس‌شان، تلاش می‌کنند.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه کار جهاد پر از رنج و سختی است، اظهار کرد: اگرچه این مسیر پر از سختی است، اما درنهایت یک آورده مهم در اختیار مردم قرار می‌دهد. کارهایی که برای مردم انجام می‌دهیم، باید برای خداوند متعال هم باشد. توجه به این موضوع باید مورد توجه من، معاونان و سایر جهادگران قرار گیرد. هنگامی که رضای خدا مورد توجه باشد، تحمل سختی‌ها سهل می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه کار بخاطر خدا را باید به جهاددانشگاهی اضافه کنیم، توضیح داد: توجه به این موضوع می‌تواند سبب اتفاقات مبارکی شود. در دوران جنگ تحمیلی، کار برای خدا مورد توجه قرار گرفت و تحمل سختی‌ها آسان شد. کار برای خدا بسیار ساده‌تر از کار برای دیگران است، چرا که پروردگار، اهل معرفت و خرد است. کار برای مردم باید با هدف قرب به خداوند باشد.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی باید در کار کردن برای خدا و برداشتن موانع پیشتاز باشد. اگر هرکدام از جهادگران به این موارد توجه کنند، جهادگر برتر می‌شوند. من دست چنین افرادی را می‌بوسم.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به مفهوم "دانشگاه" در عملکرد جهاددانشگاهی گفت: این معنا سبب تفاوت جهاددانشگاهی با دیگر مجموعه‌ها می‌شود؛ جهاددانشگاهی فراتر از آموزش است. دانشگاه به عنوان زیست بوم نخبگان مطرح است که محل زیست نخبگان هر کشوری است. دانشگاه محل تولد نخبگان است. جهاد دانشگاهی باید زیست‌بوم رشد و نمو نخبگانی باشد که به نوآوری و خدمت و کار برای خدا شور و علاقه دارند.

رئیس جهاددانشگاهی خاطر نشان کرد: شرایط باید به نحوی باشد که حضور افتخاری، عضویت، مهمان شدن در جهاددانشگاهی برای اهالی دانشگاه‌های ایران و نخبگان کشورهای دیگر یک آرزو باشد.

لینک ایسنا

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی زیست‌بوم رشد و نمو نخبگانی چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف جهاددانشگاهی


نظر شما :